Okosotthon telepítő tanfolyam – 3. modul

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
Zárt
Kezdj hozzá
Ez a tanfolyam jelenleg zárva van

A sikeres okosotthon telepítéshez, tervezéshez, tanácsadáshoz elengedhetetlen, hogy teljes körű rálátása legyen a telepítőnek az okosotthon rendszerekre. Tanfolyamunk célja, hogy átfogó tudást adjunk a szakembereknek, nemcsak egy-egy rendszerről, hanem az okosotthonok részletes működéséről is.

A tanfolyam során az alapoktól indulva vesszük át az okosotthonhoz kapcsolódó elméleti anyagot, gyakorlati feladatokkal összekötve, valamint on-site alkalmakkal bővítve.

Megismertetjük a résztvevőkkel a jelenleg elérhető piaci megoldásokat, a szakágak által támasztott követelményeket és a munkádhoz szükséges egyéb lépéseket, mint az értékesítés, marketing, minőségbiztosítás!

A képzés 200 tanórányi gyakorlati és elméleti oktatást foglal magába.

A tanfolyam nem államilag akkreditált (hiszen nincs jelenleg ilyen jellegű képzés), de a Felnőttképzési Törvény szerint regisztrált oktatás, amelynek elvégeztéről a Felnőttoktatásért felelős állami szerv tölt ki tanúsítványt.

A cél így ezen a tanfolyamon nem az, hogy egy papírt szerezz,  amit majd kitehetsz a szobád falára és nézegetheted, hogy “ezt is megcsináltam” (persze lesz ilyen papír, de nem ez a cél). A tanfolyam célja, hogy a végén dönteni tudj, majd akár másnap megkezdeni a munkát az adott rendszerrel. Itt a te magabiztosan alkalmazható tudásod a cél.

A tanfolyam 200 órában ismertet meg: •az okosotthonokat érintő szabványokkal, •protokollok működésével, •a legnépszerűbb okosotthon platformok előnyeivel, hátrányaival, alkalmazhatóságukkal és alapvető működésükkel, •a szakágakban felmerülő kapcsolódási pontokkal, alapvető szakági tudással, hogy telepítés során hatékonyan tudj kommunikálni a szakági kollégákkal, •az értékesítés, marketing, minőségbiztosítás és projektmendzsment kapcsolódó részeivel, hogy sikeresen és hatékonyan át tudd adni a tanultakat.

A képzés felépítése

Az adott hétre kiadott elméleti anyagot rugalmasan feldolgozhatod a hét folyamán bármikor, viszont ellenőrző kérdésekkel segítjük az anyag megértését.

Havonta egy dedikált alkalommal konzultációt tartunk online, ahol megbeszéljük a kevésbé világos részeket és a rendszerek távelérésére is lehetőséget adunk.

Előre megadott időpontok közül kiválaszthatod, neked melyik az az 5-10 alkalom, ami a leginkább megfelelő a jelenléti gyakorlatok elvégzéséhez, ahol a „manuális” ismereteket sajátítjuk el.

 Ezek a gyakorlatok Szegeden valamint Budapesten kerülnek jelenleg megrendezésre, de ha vagytok legalább négyen egy településről, akkor megoldjuk helyben is ezeknek a gyakorlatoknak a levezetését. (Egy-egy gyakorlaton maximum négyen lesztek, hogy mindenkire megfelelő mennyiségű idő jusson és kipróbálhasson mindent.)

A tanfolyamot követően moduláris rendszerben szerezhetsz mélyebb betekintést a számodra szimpatikus rendszerről, ahol lehetőséged lesz a kiválasztott rendszer disztribútorával/gyártójával telepítői megállapodást is kötni.

A tanfolyam egy vizsgával zárul, melynek célja, hogy a megszerzett tudásodat „éles helyzetben” is kipróbáld és bizonyítsd, hogy elsajátítottad a tanfolyam keretében átadott tudást.

A tanfolyam után is rendelkezésedre állunk, ha szükséged van konkrét segítségre a telepítői munkád folyamán.

Általános Szerződési Feltételeinket, Adatkezelési Tájékoztatónkat az alábbi linken érheted el:

A képzés tematikája

Okosotthon alapok

Okosotthon történelem

Okosotthon protokollok – vezetékes

Okosotthon protokollok – vezeték nélküli

Protokollok közötti átjárhatóság

Gateway-ek

Okosotthonra felkészített lakás kialakítása

Világítástechnika/Árnyékolástechnika

Energiamenedzsment/Energiatermelés/Szünetmentesítés, feszültség- és áramvédelem

Biztonságtechnika/Audiovizuális technika

Kamera és riasztórendszerek

Kerttervezés/Medence technika/Belső építészet

Gépészet – fűtés/hűtés/párakontroll – Légtechnika

Vezetékes rendszerek telepítési gyakorlata

Értékesítés/Marketing/Munkafeltételek/Projekt management/Minőségbiztosítás

Gépészeti rendszerekhez való kapcsolódás/Vagyonvédelmi rendszerhez való kapcsolódás

 Vezeték nélküli rendszerek távoli felügyelete Hangasszisztensek, hangvezérlés

Vizsga előtti gyakorlás – kérdések megválaszolása

Tárgyalt rendszerek és eszközök

KNX

Loxone

Chameleon

TapHome

Control4

INELS/Nective

Smart Pierre

PLC vezérlés

Tahoma

Somfy

Dooya

SmartHome

Fibaro

Schneider-Electric Wiser

Legrand Netatmo

Tuya

Xiaomi

Vera/Ezlo

SmartThings

Homey

Hubitat

Zipato

Home-Assistant

Domoticz/OpenHab

Google Home – Google Assistant

 Amazon Alexa Apple HomeKit – Siri

3. modul

A harmadik modul során a szakágak kapcsolódó információit ismerjük meg, hogy ne csak megértsük az adott szakág képviselőit, de konkrét igényeinket is meg tudjunk fogalmazni irányukba, hogy a lehető legzökkenőmentesebben tudjunk velük együttműködni.

Tanfolyam tartalom

Összes kiniytása
SZAKÁGAK
Lecke tartalom
0% befejezve 0/1 lépés
Lecke tartalom
0% befejezve 0/1 lépés